អត្ថប្រយោជន៍នៃទឹកអំពៅ
គ្មានអ្វីល្អជាងទឹកអំពៅមួយកែវក្នុងថ្ងៃក្តៅនោះទេ ប៉ុន្តែតើអ្នកមានឆ្ងល់ទេថាតើទឹកអំពៅមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ? អំពៅជារុក្ខជាតិស្មៅដែលគ្មានជាតិខ្លាញ់ និងជាភេសជ្ជៈធម្មជាតិ១០០ភាគរយ។

២៤០ មីលីលីត្រនៃទឹកអំពៅ (ដោយគ្មានសារធាតុបន្ថែម) មាន ២៥០ កាឡូរី ជាមួយនឹងជាតិស្ករធម្មជាតិ 30 ក្រាម។ ក្នុងទឹកអំពៅមិនមានជាតិខ្លាញ់ កូលេស្តេរ៉ុល ជាតិសរសៃ និងប្រូតេអ៊ីនទេ ប៉ុន្តែមានជាតិសូដ្យូម ប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម និងជាតិដែក។ អ្នកនឹងគិតថាភេសជ្ជៈសម្បូរជាតិស្ករនេះជាភេសជ្ជៈពេញនិយមក្នុងរដូវក្ដៅដែលជួយឱ្យអ្នកមានជាតិទឹក។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ វាមានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន ប៉ុន្តែយើងបានប្រមូល ១០ ក្នុងចំណោមពួកវាសម្រាប់អ្នក។

អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង ១០ នៃទឹកអំពៅ ។
១. ទឹកអំពៅផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវថាមពលភ្លាមៗ៖ មានហេតុផលមួយដែលមានទឹកអំពៅលក់នៅតាមតូបតាមដងផ្លូវភាគច្រើននៅរដូវក្តៅ។ វាជាវិធីដ៏ល្អបំផុតក្នុងការផ្តល់ថាមពលដល់ខ្លួនឯង និងធានាថាអ្នកមិនជួបប្រទះនឹងការខះជាតិទឹកឡើយ។ ជាតិស្ករសាមញ្ញនៅក្នុងទឹកអំពៅត្រូវបានស្រូបយកបានយ៉ាងងាយស្រួលដោយរាងកាយ ហើយត្រូវបានគេប្រើដើម្បីបំពេញកម្រិតជាតិស្ករ។
២. ទឹកអំពៅជួយបង្កើនមុខងារថ្លើម៖ ទឹកអំពៅត្រូវបានគេនិយាយថាជាឱសថធម្មជាតិដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់ជំងឺទាក់ទងនឹងថ្លើមដូចជាជម្ងឺខាន់លឿង។ ដោយសារទឹកអំពៅមានជាតិអាល់កាឡាំងនៅក្នុងធម្មជាតិ វាជួយរក្សាតុល្យភាពអេឡិចត្រូលីតក្នុងរាងកាយ។
៣. ជួយរាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៖ កំហាប់ខ្ពស់នៃជាតិកាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ូតាស្យូម ជាតិដែក និងម៉ង់ហ្គាណែស ធ្វើឱ្យទឹកអំពៅមានជាតិអាល់កាឡាំងដោយធម្មជាតិ។ វត្តមានរបស់សារជាតិ flavonoids ជួយឱ្យរាងកាយទប់ទល់នឹងកោសិកាមហារីក ជាពិសេសមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត និងមហារីកសុដន់។
៤. វាសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ក្នុងចំណោមអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងទៀតនៃទឹកអំពៅ វាក៏ពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហារំលាយអាហារផងដែរ។ ប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងទឹកអំពៅធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពកម្រិត pH នៅក្នុងក្រពះ ជួយសម្រួលដល់ការសំងាត់នៃទឹករំលាយអាហារ និងរក្សាប្រព័ន្ធដំណើរការ។ វាក៏ជួយការពារការឆ្លងមេរោគពោះវៀនផងដែរ។

៥. ទឹកអំពៅមានប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖ ទោះបីជាបរិមាណជាតិស្ករខ្ពស់នៅក្នុងទឹកអំពៅអាចធ្វើឱ្យអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមានការប្រុងប្រយ័ត្នក្នុងការទទួលទានទឹកអំពៅនេះក៏ដោយ។ ប៉ុន្តែ ក្នុងកម្រិតមធ្យម ទឹកអំពៅអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។ ជាតិស្ករធម្មជាតិមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប ដែលការពារការឡើងខ្ពស់នៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
៦. ទឹកអំពៅរក្សាសុខភាពតម្រងនោម៖ ក្នុងនាមជាអាហារធម្មជាតិដែលមានកូលេស្តេរ៉ុលទាប សូដ្យូមទាប មិនមានជាតិខ្លាញ់ ទឹកអំពៅជួយរក្សាតម្រងនោមឱ្យស្ថិតក្នុងទម្រង់កំពូល។
៧. វាជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ដែលទាក់ទងនឹងជំងឺកាមរោគ និង UTIs៖ ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងទម្រង់លាយជាមួយនឹងទឹកក្រូចឆ្មារ និងទឹកដូង ទឹកអំពៅអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយដែលអាចបណ្តាលមកពីជំងឺកាមរោគ រលាកផ្លូវបង្ហូរទឹកនោម គ្រួសក្នុងតម្រងនោម និងរលាកក្រពេញប្រូស្តាត។
៨. ជំនួយដល់ការលូតលាស់ឆ្អឹង និងធ្មេញ៖ កាលពីថ្ងៃមុន ការទំពាអំពៅធ្លាប់ធ្វើជាទម្លាប់សម្រាប់កុមារតូចៗ និងក្មេងជំទង់។ ក្រៅពីការរក្សាវាឱ្យជាប់នោះ អត្ថប្រយោជន៍សម្បូរជាតិកាល់ស្យូមនៃទឹកអំពៅក៏ធានាបាននូវការអភិវឌ្ឍត្រឹមត្រូវនៃប្រព័ន្ធគ្រោងឆ្អឹង ឆ្អឹង និងធ្មេញ។
៩. ទឹកអំពៅរក្សាក្លិនមាត់មិនល្អ & ពុកធ្មេញ៖ ធុំក្លិនមាត់មិនល្អ ទាក់ទងនឹងជំងឺពុកធ្មេញ? ទឹកអំពៅអាចជួយអ្នកបាន។ អំពៅសម្បូរទៅដោយសារធាតុរ៉ែ រួមទាំងកាល់ស្យូម និងផូស្វ័រ ហើយថែមទាំងជួយបង្កើតស្រទាប់ធ្មេញ និងពង្រឹងធ្មេញ ធានាបានពីការងាយពុកផុយ។ វាក៏កម្ចាត់ក្លិនមាត់មិនល្អដែលបណ្តាលមកពីកង្វះសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះ។
១០. ទឹកអំពៅអាចជួយព្យាបាលមុនបាន៖ ការប្រើប្រាស់ទឹកអំពៅជាប្រធានបទមានសមត្ថភាពក្នុងការកាត់បន្ថយ និងព្យាបាលបញ្ហាស្បែកដូចជាមុន។ ដោយហេតុថា ទឹកអំពៅមានផ្ទុកអាស៊ីតអាល់ហ្វា-អ៊ីដ្រូកស៊ី (AHAs) ដូចជាអាស៊ីត glycolic វាបង្កើនការផ្លាស់ប្តូរកោសិកា។ ពួកគេក៏ជម្រុះស្បែកដោយបំបាត់ឱកាសនៃការកើតមុនផងដែរ។ ដោយគ្រាន់តែលាយទឹកអំពៅជាមួយ Fuller's Earth (multani mitti) ចូលគ្នាទៅជាម៉ាស លាបលើមុខ និងក ហើយទុកចោល ២០ នាទី។ ចុងក្រោយ លាងចេញដោយទឹកត្រជាក់។

អត្ថបទ៖ Healthifyme.com
热门评论
评论