របបអាហារមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដែលគួរតែបរិភោគ
សព្វថ្ងៃនេះ របបអាហារមានជាតិខ្លាញ់ទាបបានក្លាយជាការពេញនិយមយ៉ាងទូលំទូលាយ ព្រោះវាជាជំនួយការដ៏សំខាន់ ដែលអនុញ្ញាតឱ្យយើងគ្រប់គ្រងបរិមាណជាតិខ្លាញ់ដែលប្រើប្រាស់ជារៀងរាល់ថ្ងៃបានយ៉ាងល្អប្រសើរ និងជួយសម្រកទម្ងន់ អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺផ្សេងៗ ថ្ងៃនេះ Pisey trip សូមណែនាំបងប្អូនមិត្តអ្នកអាន នូវអាហារមួយចំណួនដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបល្អបំផុតដែលល្អសម្រាប់សុខភាពដែលអ្នកទាំងអស់គ្នាមិនគួររំលង ដើម្បីឱ្យសុខភាព របស់អ្នកកាន់តែប្រសើរ ។

(រូបតំណាង)
១- បន្លែបៃតង
មានបន្លែស្លឹកបៃតងជាច្រើនប្រភេទដូចជា ខាត់ណា សាឡាត់ ស្ពៃក្តោប ស្ពៃខ្មៅ ឬ ស្ពៃក្តោប សុទ្ធតែជាអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបដ៏ល្អលើសពីនេះ បន្លែស្លឹកបៃតងក៏ជាប្រភពនៃវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗផងដែរ ដូចជា កាល់ស្យូម ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន A និងជាតិសរសៃអាហារដែលជួយការពារការទល់លាមក និងជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់ខ្លួនផងដែរ។
២-គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
គ្រាប់ធញ្ញជាតិឋ ដូចជា ស្រូវសាលី អង្ករសំរូប oatmeal អាចត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងនំបុ័ងស្រូវសាលី គ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងនេះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែច្រើនជាងធញ្ញជាតិធម្មតា ដោយសារតែវាមិនឆ្លងកាត់ដំណើរការប៉ូលាដែលត្រូវតែប៉ះពាល់នឹងកំដៅ នេះធ្វើឱ្យវាជាប្រភពសំខាន់នៃវីតាមីន E វីតាមីន B ម៉ាញ៉េស្យូម ស័ង្កសី និងជាតិសរសៃអាហារ ក៏អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមផងដែរ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមផងដែរ។
៣-ទ្រូងមាន់
សាច់ទ្រូងមាន់គឺជាអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដែលជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏ប្រសើរ ទ្រូងមាន់ ៣អោន មានជាតិខ្លាញ់ត្រឹមតែ ៣ក្រាម ខណៈពេលដែលផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន ២៦ក្រាម វាក៏មានតម្លៃថោក និងងាយស្រួលរកផងដែរ ។
៤-ត្រីពណ៌ស
ខណៈពេលដែលត្រីក្រហមត្រូវបានគេស្គាល់ថាមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ ត្រីសគឺជាអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបដ៏ពេញនិយមបំផុតតាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ ត្រីពណ៌សផ្សេងៗ មិនថាជាត្រីប្រា ត្រីងៀត ឬត្រីទឹកសាប ដែលយើងបរិភោគនោះទេ វាថែមទាំងមានជាតិខ្លាញ់តិចទៀតផង វាក៏ជាប្រភពដ៏សំខាន់នៃសារធាតុចិញ្ចឹមរួមមាន ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B12 វីតាមីន B2 និងផូស្វ័រ ហើយវាក៏មានកាឡូរីទាបផងដែរ ការទទួលទានត្រីពណ៌ស ៣អោន ជាធម្មតាផ្តល់ត្រឹមតែ ៧០-១០០ កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ។
៥-ដំឡូងផ្អែម
ដំឡូងផ្អែម ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាអាហារមានជាតិខ្លាញ់ទាបមួយដែលមិនគួររំលង ដំឡូងជ្វាជាមធ្យមមួយមានជាតិខ្លាញ់ប្រហែល ១,៤ ក្រាមប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A និង Beta carotene ជួយបំប៉នភ្នែក សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺភ្នែកផ្សេងៗដូចជាជំងឺភ្នែកឡើងបាយជាដើម វាក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន C វីតាមីន B ប៉ូតាស្យូម និងកាបូអ៊ីដ្រាតខ្ពស់ ជួយផ្តល់ថាមពល និងរក្សាឱ្យយើងពេញរយៈពេលយូរផងដែរ។
៦-ផ្សិត
ផ្សិតផ្សេងៗ មិនថាផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ផ្សិតអំបោះ ផ្សិត shiitake ផ្សិតប៊ូតុង ឬផ្សិតកោណ សុទ្ធតែជាអាហារមានជាតិខ្លាញ់ទាប ជាមួយនឹងរសជាតិឆ្ងាញ់ វាមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ វាក៏មានប្រជាប្រិយភាពផងដែរក្នុងការចម្អិនអាហារយ៉ាងទូលំទូលាយ ប៉ុន្តែសម្រាប់ផ្នែកភាគច្រើន ការទទួលទានផ្សិតផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកនូវជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន B និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនទៀត។
ជាចុងក្រោយខ្ញុំសូមឱ្យអ្នកទាំងអស់គ្នាកុំភ្លេចវា គួរតែញ៉ាំខ្លាញ់ឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់តាមតម្រូវការរបស់រាងកាយ ដោយសារតែជាតិខ្លាញ់នៅតែចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយ ជាពិសេសសម្រាប់ការផ្តល់ថាមពល និងជួយក្នុងការស្រូបវីតាមីន A វីតាមីន D វីតាមីន E និងវីតាមីន K ប្រសិនបើយើងមិនញ៉ាំខ្លាញ់ទាល់តែសោះ វីតាមីនទាំងនេះអាចបណ្តាលឱ្យរាងកាយ និងអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ប្រែសម្រួលដោយៈ Pisey trip
热门评论
评论