តើដំឡូងបារាំងមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ?
ដំឡូងជាបន្លែមើមនិងជាអាហារសំខាន់មួយដែលយើងគួរទទួលទាន។
ដំឡូងមានតម្លៃថោក ងាយស្រួលដាំដុះ និងសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងៗ។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព និងអាហារូបត្ថម្ភរបស់ដំឡូង ៖
1. មានជាតិខ្លាញ់ទាប

មនុស្សជាច្រើនរួមទាំងអ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាពមានទស្សនៈអវិជ្ជមានចំពោះដំឡូង ប៉ុន្តែត្រូវចាំថា ពេលស្ងោរ ឬដុត ដំឡូងគឺស្ទើរតែគ្មានខ្លាញ់។ មើមវាសម្បូរទៅដោយម្សៅ ប៉ុន្តែមានកាឡូរីតិច។ អ្វីដែលលើសពីនេះទៀត ពួកវារួមចំណែកដល់មីក្រូសារជាតិមានប្រយោជន៍ដូចជា វីតាមីន C ហ្វូឡាត និងប៉ូតាស្យូម។

2. ជំនួយដល់សុខភាពពោះវៀន
ជាជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ ម្សៅមួយចំនួននៅក្នុងដំឡូងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាពិសេសសម្រាប់អតិសុខុមប្រាណពោះវៀនរបស់យើង។ នេះគឺដោយសារតែវាធន់នឹងការរំលាយអាហាររបស់យើង ប៉ុន្តែអាចត្រូវបានបំបែកដោយបាក់តេរីពោះវៀនរបស់យើង ដោយផ្តល់ឱ្យពួកវានូវឥន្ធនៈដែលពួកវាត្រូវការដើម្បីដំណើរការ និងលូតលាស់។

3. ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម
ដោយសម្បូរទៅដោយជាតិម្សៅ ដំឡូងអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម និងជួយគ្រប់គ្រងចំណង់អាហារ។ ការសិក្សាអំពីសត្វបានផ្សារភ្ជាប់ម្សៅដំឡូងជាមួយនឹងភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីនដែល កាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ និងការឡើងទម្ងន់។ គួរចងចាំថា អ្នកអាចបង្កើនបរិមាណម្សៅរបស់ដំឡូងបានដោយការស្ងោរទុកអោយត្រជាក់ និងរក្សាទុកវានៅក្នុងទូរទឹកកកមុនពេលទទួលទាន។
ដំឡូង ក៏ជាប្រភពដ៏មានសារៈប្រយោជន៍នៃជាតិសរសៃមួយប្រភេទហៅថា pectin ដែលជួយធ្វើឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ និងជួយកាត់បន្ថយឥទ្ធិពលជាតិស្ករក្នុងឈាម។

4. ជាប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ដំឡូងគឺជាប្រភពដ៏មានប្រយោជន៍នៃសមាសធាតុរុក្ខជាតិដែលមានប្រសិទ្ធិភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ សាច់របស់ដំឡូង គឺជាប្រភពនៃសារធាតុ carotenoids រួមទាំង lutein និង zeaxanthin ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ភ្នែក។ ដំឡូងក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុ polyphenols រួមទាំងអាស៊ីត chlorogenic និង flavonoids ដែលលេចធ្លោជាងគេគឺ catechin និង epicatechin ។

ប្រភព: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-potatoes
អត្ថបទ និង រៀបរៀងដោយ: Spicy Special
热门评论
评论