តើសាច់ជ្រូកមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ?
ចង់ញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់សុខភាព ប៉ុន្តែមិនប្រាកដថាសាច់ជ្រូកជាជម្រើសល្អឬអត់? នៅពេលទទួលទានត្រឹមត្រូវ សាច់អាចជាអាហារសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់រាងកាយមនុស្ស។
ចង់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពនៃការញ៉ាំសាច់ជ្រូកទេ?
បន្តអានអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលកំពូលទាំង ៥ របស់សាច់ជ្រូក៖

1. បង្កើនមុខងារក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត
សាច់ជ្រូកសម្បូរទៅដោយសារធាតុសេលេញ៉ូម ដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវមុខងាររបស់ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត។ សាច់ជ្រូកបីអោនមានផ្ទុកសារជាតិ selenium ប្រហែល 33 មីក្រូក្រាម។ ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីតគឺជាក្រពេញអ័រម៉ូនសំខាន់; វាដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរំលាយអាហារ ការលូតលាស់ និងការអភិវឌ្ឍនៃរាងកាយមនុស្ស។ ការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិសេលេញ៉ូមខ្ពស់គឺជាតម្រូវការជាមុនក្នុងការការពារជំងឺក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត និងថែរក្សាសុខភាពទូទៅ។

2. រក្សាម៉ាសសាច់ដុំ
នៅពេលដែលអ្នកកាន់តែចាស់ ការថែរក្សាម៉ាសសាច់ដុំកាន់តែពិបាក។ បើគ្មានរបបអាហារត្រឹមត្រូវ ម៉ាសសាច់ដុំនឹងថយចុះតាមធម្មជាតិ ហើយអាចនាំឱ្យមានបញ្ហាសុខភាពជាច្រើនទាក់ទងនឹងអាយុ។ របបអាហារត្រឹមត្រូវដែលអាចរក្សាម៉ាសសាច់ដុំគួរតែសម្បូរប្រូតេអ៊ីន។ សាច់ជ្រូកគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់។ ពួកវាផ្ទុកនូវអាស៊ីតអាមីណូទាំងអស់ ដូច្នេះហើយគឺជាប្លុកសំណង់ដ៏ល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់បង្កើតសាច់ដុំថ្មី និងរក្សាម៉ាសសាច់ដុំ។

3. ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារសាច់ដុំ និងការអនុវត្ត
សាច់ជ្រូកអាចពង្រឹងមុខងារសាច់ដុំ និងការហាត់ប្រាណ។ ពួកវាមិនត្រឹមតែសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានសុខភាពល្អជាច្រើនប្រភេទដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សាច់ដុំរបស់អ្នកដូចជា taurine, creatine, glutathione និង beta-alanine ។ Beta-alanine ជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកបង្កើតសារធាតុម្យ៉ាងហៅថា carnosine ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់មុខងារសាច់ដុំ។ ដូច្នេះហើយ ទើបធ្វើឱ្យសាច់ជ្រូកក្លាយជាអាហារដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់ការហាត់ប្រាណ។

4. ផ្តល់ថាមពលដល់រាងកាយ
ដើម្បីបង្កើនថាមពល អ្នកត្រូវការជាតិដែកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់។ ជាតិដែកជួយដឹកជញ្ជូនអុកស៊ីហ្សែនទៅគ្រប់ទីកន្លែងដែលរាងកាយអ្នកត្រូវការវាដោយភ្ជាប់ទៅនឹងកោសិកាឈាមក្រហម។ រោគសញ្ញាទូទៅនៃកង្វះជាតិដែកគឺ ថាមពលទាប និងអស់កម្លាំង។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយសាច់ជ្រូកគឺជាប្រភពនៃជាតិដែកគួរឱ្យកត់សម្គាល់។ ក្រៅពីផ្ទុកជាតិដែក សាច់ជ្រូកក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B ដូចជាជាតិ Thiamine និង Niacin ផងដែរ។ Thiamin (វីតាមីន B1) និង Niacin (វីតាមីន B3) ជួយកោសិការបស់រាងកាយបំលែងកាបូអ៊ីដ្រាតទៅជាថាមពល។

5. ពង្រឹងមុខងារខួរក្បាល និងភាពស៊ាំ
សាច់ជ្រូកសម្បូរជាតិស័ង្កសី ដែលជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ វាត្រូវបានទាមទារសម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយដើម្បីដំណើរការបានត្រឹមត្រូវ ហើយក៏មានតួនាទីក្នុងការបែងចែកកោសិកា ការលូតលាស់កោសិកា ការព្យាបាលមុខរបួស និងការបំបែកកាបូអ៊ីដ្រាតផងដែរ។ ដូចគ្នានេះផងដែរស័ង្កសីគឺចាំបាច់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍធម្មតានៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទកណ្តាលនិងជំរុញមុខងារខួរក្បាល។

ប្រភព: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3407990/
អត្ថបទ និង រៀបរៀងដោយ: Spicy Special

热门评论
评论